‘VOLEYBOLDA BLOK DRİLLERİ’

‘BLOK

Smaça karşılık karşı takımın hücumunu durdurmak amacıyla yapılan bir savunma hareketidir.
Teknik: Başlangıç pozisyonunda;ayaklar omuz genişliğinde açık,omuzlar fileye paralel,vücut fileden 40 cm kadar uzakta,kollar dirseklerden bükülüdür.Parmaklar açık ve vücuda yakın, gözler hücum oyuncusunda ve toptadır.
Sıçrama: Durarak sıçrama tamamen dizlerden yapılır,kollar yukarı uzanır ve sonra aynı noktaya düşülür.
Topa değme:Kollar gergin ,parmaklar açık,baş parmaklar birbirine yakındır.Top sıçramanın en yüksek noktasında yakalanır.

DRİLLER:

1)Öğrenciler oldukları yerden blok sıçraması yaparlar ve tekrar sıçradıkları noktaya düşmeye çalışırlar

2)Öğrenciler duvarda belirtilen noktaya önce oldukları yerden,sonra bir adım alarak blok pozisyonu ile değmeye çalışırlar.

3)İkişerli olan öğrenciler karşılıklı geçerler ve sıçrayarak havada ellerini vururlar.

4)A öğrencisi arkadaşına top atar,arkadaşı da topa en üst seviyede blok yapar.Bu çalışma filesiz yapılır.

5)Öğrenciler fileye geçer her öğrenci bulunduğu bölgeden blok yapar.

6)Öğrenciler ikişerli olup file üzerinde karşılıklı ellerini birbirlerine vurular.

7)Öğrenciler ,bir önceki çalışmadan farklı olarak ellerindeki topu fileye değmeden değiştirirler.

8)Öğrencinin biri ,bir sıranın yardımıyla file üstünde top tutar,diğer arkadaşı da peş peşe topa blok yapar.

9)Öğrenciler ellerinde topla filenin önünde beklerler,sonra oldukları yerden sıçrayıp ellerindeki topu karşı sahanın 3 metre bölgesi içerisine bırakırlar.

10)Öğrenciler ikişerli olur,öğrencilerden biri karşı sahanın 3 metre çizgisinden topu diğerine atar ,diğer öğrencide topa bir adım alarak blok yapar.

11)10. çalışmadaki gibi bir çalışma yapılır fakat blok yapan oyuncu blok yaptıktan sonra hücum çizgisine değer gelir.Tekrar blok için hazırlanır.

12)Oyuncular ikişerli olurlar,önce 3?e sonra 4?e tekrar 3?e ve son olarak 2?ye blok yaparlar.

13)Öğrenciler dip çizgide ikişerli derin kolda sıraya geçerler,öğrenciler önce ikili 3? de blok yapar sonra ayrılıp biri 4?e diğeri de 2?ye gider ve blok yapıp sıranın arkasına geçer.

14)Öğrenciler dip çizgide derin kolda tek sıraya geçerler,ilk oyuncu koşarak 2 numaraya blok yapar ve geri geri koşarak karşıdan atılan servisi 6 numarada manşetle karşılar,sonra aynı çalışmaya 3 ve 4 numarada tekrar eder.

15)Öğrenciler 1 numaradan koşarak 2 numarada blok yapar ve 3 metre çizgisinde 2 mekik çeker ve tekrar 4 numarada blok yapıp geri geri çıkar.

16)İki sporcu sıraların yardımıyla file seviyesini aşarlar,sıra üzerinde sabit durarak ellerindeki topu birbirlerinin,tarafına bastırmaya çalışırlar.

17)A oyuncusu ile B oyuncusu filenin iki tarafında dururlar,C oyuncusu da ortada onlara file üzerine yüksek top atar onlarda bu topa blok yapmaya çalışırlar.

18)A oyuncusu fileye ters olarak 5 kez şınav çeker kalkar ve arkadaşının diğer taraftan attığı topa blok yapmaya çalışır.

19)Öğrenci sırayla karşıda arkadaşlarının kaldırdığı topa 2?de düz, 3?de kayma adımıyla 4?de de yan dönerek blok yapar.

20)Sporcular 1 ve 5 numaralı bölgelerden çıkarak kendi ön bölgelerinde karşıdan gelen topa blok yaparlar ve sonrada 3 metreye gelip yine karşıdan gelen topa ikili blok yaparlar.

21)B oyuncusu manşet pasla topu A oyuncusuna atar tekrar topu B?ye atar.B oyuncusu sıçramalı parmak pasla topu karşı sahaya atar ve C oyuncusu da blok yapar.

22)A oyuncusu B oyuncusuyla paslaşır ve topu karşı tarafa atar C oyuncusu blok yapar.D-C oyuncuları paslaşır ve D oyuncusu topu karşıya atar ve A oyuncusu blok yapar.

23)İki oyuncu 6 numaradan koşarak 3?de blok yapar sonra ayrılıp 2 ve 4 numaraya kayma adımıyla gidip karşıdan gelen topa blok yaparlar.

24)Bir oyuncu sürekli 4 numaradan smaç vurur karşıda da öğrenciler sıra ile tekli blok yaparlar.

25)Bir önceki çalışmadaki gibi tek farkı bu sefer öğrenciler ikili blok yaparlar.

26)Smaç vuran öğrenci karşıda smaç vuracak öğrenciye blok yapar.

27)A oyuncusu B oyuncusuna manşet pas atar B oyuncusu top kaldırır ve C oyuncusu smaç vurur ve karşı taraf smaç vurulan topa 3?lü blok yapar

28)Filenin etrafında paralel olarak koşan öğrenciler antrenörün komutu ile bulunduğu yerden blok yaparlar

29)28 deki çalışma antrenörün komutu ile karşı sahada bulunacak eşle birlikte filenin üzerinde ellerin vurulması ile yapılır.

Bir Cevap Yazın